2.2- Yeni Blog Yazısı Ekleme - Düzenleme

Blog yapısını kullanabilmeniz için öncelikle "admin paneline" giriş yapmanız gerekmektedir. "Admin Panel" hakkında bilgi almak için tıklayın.

Yeni Blog Yazısı Ekleme - Düzenleme

"Yazılar" sekmesine tıklayın. Var olan bir blog yazısını düzenlemek için ilgili blog yazısının üzerine gelip "Düzenle" seçeneğini tıklayın. Eğer yeni blog yazısı eklemek istiyorsanız "Yeni Ekle" butonuna basın.




1.Bölüm 

"Blog Yazısı Başlığı" yazan yere blog yazısı başlığınızı yazın.

2.Bölüm

"Blog yazısı açıklaması" yazan yere blog yazınızın açıklamasını yazın.Mavi kutucuk ile gösterilen araç çubuklarını kullanarak içeriğinize fotoğraf ekleyebilir, metninizde gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

3.Bölüm

"Kategoriler" penceresinden var olan bir kategoriyi seçebilir, yada "+Yeni Kategori Ekle" seçeneğini kullanarak yeni kategori ekleyebilirsiniz.

4.Bölüm

"Etiketler" penceresinden blog yazınız için etiket oluşturabilirsiniz.

5.Bölüm

"Öne Çıkan Görsel" penceresinden "Öne çıkan görsel belirle" seçeneğini tıklayarak blog yazınızın katalog fotoğrafını seçebilirsiniz.

Seçenek 1(Sürükle Bırak)- "Öne Çıkan Görsel" seçeneğine tıklayın. Ardından "ortam kütüphanesi" sekmesine tıklayın ve fotoğrafı sürükleyip bırakın  "Öne çıkan görsel belirle" butonuna tıklayın. İsterseniz ortam kütüphanesine eklediğiniz diğer fotoğraflardan da seçim yapıp butona tıklayabilirsiniz




Seçenek 2(PC'den Yükle)- "Öne Çıkan Görsel" seçeneğine tıklayın. Ardından "Dosya yükle" sekmesine tıklayın PC'den ilgili fotoğrafı bulup seçin. Ardından "Öne çıkan görsel belirle" butonuna tıklayın.



6.Bölüm

"Yayımla" penceresi;
  • Blog yazınızı "Çöp kutusuna taşı" seçeneği ile çöpe atabilirsiniz.
  • "Taslak olarak kaydet" seçeneği ile taslak olarak kaydedebilirsiniz.
  • "Önizleme" seçeneği ile son kullanıcı olarak gözlemleyebilirsiniz.
  • Yeni blog yazısı ekliyorsanız "Yayımla" butonuna tıklayın böylece yazınız yayımlanır.
  • Var olan blog yazısını düzenliyorsanız "Güncelle" butonuna tıklayın böylece yazınız güncellenmiş olur.

Bu makaleyi yararlı buldunuz mu?